Szkolenia cukiernicze

Od dwóch lat w mojej pracowni organizuję szkolenia dla cukierników oraz pasjonatów cukiernictwa.

Szkolenia obejmują swoją tematyką:

  • Tworzenie wysokich tortów weselnych
  • Tworzenie nowoczesnych słodkich stołów czyli candy barów.

Tworzenie wysokich tortów weselnych

Jest to całodniowe szkolenie skierowane do osób średnio zaawansowanych.

Praca przebiega na prawdziwych przełożonych bitą śmietaną biszkoptach. Nie uczę zdobienia atrap!

Program szkolenia:

  • jak prawidłowo torty weselne składać, tak by były stabilne i bez problemu wytrzymywały transport nawet na znaczne odległości
  • prezentuję pewne techniczne udogodnienie, które można wykonać samemu, a które najlepiej jak to możliwe stabilizuje nam tort weselny w czasie przewożenia
  • udostępniam moje sprawdzone receptury na zwarty biszkopt, stabilne kremy, dobre tynki, drip
  • prezentuję nowoczesne sposoby zdobienia głównie kremem, który w ostatnich latach staje się coraz bardziej popularny, ale też modne struktury na masie cukrowej
  • tłumaczę i prezentuję, jak idealnie wykonać naked cake oraz semi-naked cake

Jak wygląda szkolenie?

Podczas szkolenia kursantki wykonują przeważnie 2 wysokie torty weselne (zależy to od liczebności grupy). W czasie pracy omawiamy problemy, które mogą pojawić się w trakcie tworzenia tortów weselnych – jak z nimi radzić. Służę całą swoją wiedzą, pokazuję, uczę i odpowiadam na setki pytań.

Szkolenie trwa przeważnie od godz. 9.00 do ok. godz. 22.00

W jego trakcie zapewniam dwudaniowy obiad, słodkie i słone przekąski, ciepłe i zimne napoje, owoce.

Ile kosztuje szkolenie?

Koszt szkolenia to 1200 zł.

Jak zapisać się na szkolenie?

Wszelkie informacje oraz zasady rezerwacji terminu znajdziecie Państwo na mojej stronie na Facebook’u w zakładce “Wydarzenia”.

Przyjmuję również zapisy na szkolenia indywidualne z w/w tematyki. Koszt takiego szkolenia to 2500 zł.

Tworzenie nowoczesnych słodkich stołów czyli candy barów

Analizujemy:

  • różne style zdobienia nowoczesnego słodkiego stołu
  • dobór słodkości
  • sposób ich wyliczenia na odpowiednią liczbę gości

Oprócz tego:

  • przekazuję niektóre sprawdzone receptury na efektowne desery
  • prezentuję kilka rodzajów zastawy
  • podpowiadam, w jaki sposób przygotować aranżację oraz dobrać dekorację w celu stworzenia niezapomnianego klimatu naszego słodkiego stołu
  • jak wymierzyć powierzchnię potrzebną do wyeksponowania naszych wyrobów
  • gdzie zaopatrzyć się w potrzebne szkła i inne niezbędne rzeczy przeznaczone do serwowania słodkich wyrobów
  • uczę, jak sprawnie tworzyć, pakować i zabezpieczać słodkości do transportu, tak aby maksymalnie oszczędzać czas.
  • wspólnie z kursantami przygotowujemy słodkości oraz wykonujemy i dekorujemy 1 lub 2 różne stylowo, lub kolorystycznie candy bary.

Jak wygląda szkolenie?

  • Szkolenie trwa przeważnie od godz. 9.00 do godz. 22.00
  • W jego trakcie zapewniam dwudaniowy obiad, słodkie i słone przekąski, ciepłe i zimne napoje, owoce.

Ile kosztuje szkolenie?

Koszt szkolenia to 1500 zł.

Jak zapisać się na szkolenie?

Wszelkie informacje oraz zasady rezerwacji terminu znajdziecie Państwo na mojej stronie na Facebook’u w zakładce “Wydarzenia”.

szkolenia cukiernicze - zdjęcie tortów
szkolenia cukiernicze - grupowe z tortem
szkolenia cukiernicze - tort weseny złoto-biało-bordowy
szkolenia cukiernicze - fotografowanie tortu
szkolenia cukiernicze - biało-różowy
szkolenia cukiernicze - grupowe z tortem biało-różowym
szkolenia cukiernicze - podczas szkolenia
szkolenia cukiernicze - grupowe kilka
szkolenia cukiernicze - grupowe z tortem biało-niebieskim
szkolenia cukiernicze - tort weselny biało-niebieski